Sunday, May 31, 2009

Azhar Live Inking Demo @ PeKOMIK Day, Read Malaysia Mines Convention Centre

so embarrassing.. i'm still new to comic scene here in Malaysia..and yet ..i record myself and giving talk on inking comic..how ironic..

belasah jer inking ni...camna pon ini inking style saya..yg masih mentah dan raw..belasah jer..cuba nak promote awareness akan Komik Malaysia.. di mana2 event PeKOMIk..

sorry akan quality video ni..using only my digital camera..and this is my first time try post video link here...

belasah jer..
video

Tuesday, May 26, 2009

More Inking Work



feel my fingers numb..
inking all night long....

inking over AramSham rough pencil

tak tau apa la respon org kalu baca komik nih...

Sunday, May 17, 2009

May: Bulan Inking


kedua -dua komik yg saya involve... behind schedule..antara group yg baru 70% siap..
maka setiap malam tak cukup tido buat inking..

kali ni ink atas pencil adie Mus aka prem Chopra..


Saturday, May 09, 2009

comic W.I.P n Punisher sketch

sleepless night begins..
wanna concentrate more on my comic works this month..i'm wayyy behind my schedule

elephant army on the march..
pencil rough by Aramsham aka Murzali
Ink by me
medium: brush & indian ink, pen brush, unipen 0.3 & 0.8

punisher sketch in progress...

mood utk buat komik dah mula..masa jer tak cukup...malam jer masa nak buat komik..kat opis pon sibuk keja deadline..storyboard dah setel ..la ni buat character design.. bulan may ni buat komik.. tolak tepi keje PeKOMIk walaupon ada event kat Mines ujung May..dan satu event besar PeKOMIK di muzium negara ujung tahun ni... kalu lah saya buleh keje fulltime buat komik...