Friday, April 18, 2014

Details...and Game of thrones

Sleepy...

So i update me blog..
Need to finish this page before sleep..

Deadline is coming...

Damn George R Martin is good..
His writing is detail n complex..me not read d books
Just watchng d tv series..
..the twist..got us invest n pitty the charachters..

Will read his book one day...

Ok masa utk artwork..





Sunday, April 06, 2014

My inking process

Here is how i do my inking..
Using mix of brush..dip in ink..penbrush..pigment ink pen..
Sometimes..i do ink outline first..
..or i fill in the black first..

I am not a pro...just wanna share me working method..
Ok ke?..
Yup... saya masih weak nak buat inking kemas..

Suka the feel of 'brush stroke'...




Ya..update upload blog guna fon..
Maaf kalu spoiler...saya masih suspen akan penerimaan pembaca 
Akan gaya lukisan raw brushy lagi gritty ini...



Thursday, March 27, 2014

me give Talk on Comic Art/Drawing Comic @ Unisel Shah Alam

Hi..

see the poster above? ( siapa la mamat poyot al gebuncit nih?)..yes..you are right...me going to have a talk. sharing knowledge session on drawing/making comic..well me are not a A list illustrator/comic artist..but with 13 years experience in comic & illustration & storyboard.. i share what i can...

and here are some WIP work...deadline knocking..not much fan art for me to do..






Monday, February 17, 2014

Friday, January 24, 2014

Invasi so far...

Actually...mata tgh ngantuk..kedua..cuba update blog pakai fon..ketiga..hey..firsf post of 2014..










Byk pic behind the scene..progress of my work capture thru me fon..

Maka..update je lah blog..

Cuba try...

Wednesday, December 25, 2013

I Love draw sound effects.. & Papadom 2 poster

218 followerss wow...

life is busy as usuall..a month preparing handling for 3 events...

watch papadom 2..antara filem terbaik 2013..sebuah filem keluarga/drama/cinta/ komedi..
sebuah cerita legkap..editing scene yg di susun..perkembangan watak yg tersusun..penceritaan lengkap..
Antara Filem terbaik Afdlin Shauki..bukan nak bodek sebab saya buat storyboard n poster untuk Papadom 2. ( juga utk Komik Boboi).tetapi filem ni ada pacing..cerita & watak tersusun..cerita lengkap ..kita puas bila ending.. tak da nak kata tak puas hati bila tamat nonton filem ini...

ini antara proses buat poster Papadom 2.. ( dan sila tonton di panggung wayang,,miggu terakhir nih..)

Di atas adalah draf..proposed..idea ..akhirnya proceed dgn konsep karikatur..kepala besar homage to filem 80an ala komik Gila-Gila..yg juga zmn tu poster filem antaranya di buat oleh Tuan Haji Zainal Buang Hussein..

 maka bermulah proses melakar..dan buat greyscale... seterusnya akan di warnakan oleh tuan Mohd Azlin aka Aura..master colorist Malaysia...




akhirnya siap juga poster..yg di warna dengan cantek sekali oleh Tuan Azlin aka Aura.. (terima kaseh tak terhingga buat Tuan Aura)


next post: Teaser papadom2...nanti post..la ni x ingat letak kat hard disk mana..

 ..ok..seterusnya..lukis Komik Ponti Vs OMi..utk Komik antologi mag Boboi...yup saya suka lukis Sound effects dari harap yg ada pakai Adobe Illustrator atau font komik yg sedia ada...
seni lukis SFX juga sbhgian dari seni komik...senang macam style manga la...SFX lukis sendiri...