Monday, January 08, 2007

JAnuaRY..preview

Happ y new year..folks.. ( hope i wasn't late ..)

it seems that 2007 gonna be..a very..very busy year for me... so may comics/staff to be prepared...very tight schedule..hope i can breath by June...and being a daddy..life becomes more..more,,more...tight..

some work..prodctn..ink..sample pg stff to show..





6 comments:

KaRNA said...

hey, just give some idea. did you know about Flight comics? go into flight.com
i think, PeKOMIK ader chances untuk bina webcomics macam Flight.

keep up the good work. hehe...

amykamen555 said...

best! semakin best! aku semakin malas! Aku dah load work baru..jenguk la.. lepas ni aku rajin kot post artwork. hahahhahaha.. inking yg 1st piece tu chun gila.. aku suka style mcm tu... yg last piece lagi la chun dynamic angle dia.. b&w je ke komik ko nie? tanak color? stakat monotone ala2 ashley wood lama takder masalah.. :)

Anonymous said...

Kasut! Masalahku sekarang bukan melukis kaki, tetapi but dan kasut yang sesuai dengan design karekter.

Cikgu Azhar boleh bagi sedikit panduan?

azhar said...

..sory guys..typo..*stuff not staff..hehehee

karna> yep..heard about flight..they are big production and they themselve are establish?...
..if the feedback is good, peKOMIK will come out with webcomics..insyAllah..so karna don't stop support n promting pekomik

amy> where have u been man?..bz doin coloring ?..as fr me..coloring is not my strength..and it consume a lot of time..kejar deadline beb! glad you like my lousy/rushing artwork..if got time...(which is not)..aku letak la monotone.

noeman> i'm not a good teacher..still learning myself...my tips..use reference /practice..a lot of it

amykamen555 said...

bz coloring mendenya.. keje kat ofis mcm biasa makin menimbun, keje freelance lagi.. komik langsung tak sempat usik. Aku beli 4 komik, dah berapa bulan dah, tak baca2 lagi.. kalau ada job coloring yg memerlukan style dark&goth, meh sub kat aku.. hahahhahaha.. congratz beb dah jadi bapak skrg... masuk satu thn je, bg la anak ko drawing pen biar jadi komik artis mcm ko gak.. :P peace!

azhar said...

hahhaha..

memang nak train dia...
tak tau la dia leh lukis ke idak..
..
like father like daughter..hmmmm...