Friday, January 16, 2009

20mins ink sketch


need to practice more..drawing female figures...
i suck at it...
any tips anyone?

9 comments:

L said...

yela.sy pn xhebat nk lukis girls ni,ok lg klau draw the male -_-

bt kalau wat pn, nk kne lembutkan tgn n jgn nk harsh sgt cm kte lukis laki2.pmpuan ni byk lengkung/curve kt bdn dorg, jd kne tepat ble wat bentuk badan.

emm..byk2kan la tgkp gmbr manusia kaum hawa ni n buatlah rujukan dr stu. =D

vrempire said...

Abang Azhar,
tak cukup mantap lagik nih.
Koman-koman kena kasi pakai 34C,
baru la Barbab Wire :D

Anonymous said...

tok guru azhar,
saya pun belajar dari sini.
http://www.imeem.com/groups/b-tKBcxO/blogs/2007/09/13/B06y8orR/drawing_anime_a_reminder_to_myself_lol

from chong :)

Shamsudin said...

bgai saya dah power dh...ada attitude...jangn lupa ke blog saya pulak ok..........http://conteng2kehidupan.blogspot.com....

Voviana said...

Tak payah lukis la kalo camni...aurat la.....lukis la gambar yang tutup aurat....kan bagus...Allah pun suka...baru la ada berkat Muhamad Azhar Abdullah...

Katon Aqhari said...

Erm....kalau style mcm nih....ok dah....tp tgn kiri n tgn kanan nmpk berbeza....kecik sebelah....

Aku pon masih belajar...mari kita sama2 belajar

Anonymous said...

huahaha, kena sound ngan wife tu.... betul cakap wife tu ahaha

norhafizi said...

figures depends pada style drawing kita la. buat apa nak ikut org lain.
kalau nak ikut sangat laws of figures, buat potrait la... hehehe

cuma pendapat sekupang dari ku

azhar said...

ahaha thanks guys fr the comment

L - yup akan practice wth reference

vrempire- nakal sungguh kamu

Chong- thanks

Shamsudin- mana ada power lagi..

erkkk...bini dah sound,,,

Katon- betul katon,,tang tangan tuh...kena belajar lagi ni

norhafizi- ada betul pendapat anda.

seriously still weak wth female figures