Wednesday, January 27, 2010

2010(busy year) preview...

another busy year for me...wanted to do a 2009 round up...but all the works is catching up on me...especially office work..from doing concept art to storyboard and concept again.. 2010 will be a tough and challenging year for me...working, economy and financially.. hope everything goes well ... office getting strict with new infrastructure ( hope i survive)..restructure and strict policy.. limited internet access...and no more flexy hours... and no more digital drawing and doing/watching video tutorials at office...such as the drawing office... i was no longer allowed to draw anything except office work..

well gotta do my full concentration on office work subject matter now...gotta work and perform!


Malay entry:
yup..seperti di atas..2010 ni agak getir dan mencabar..menghitung nasib dan hari..
hanya cuba terbaik dan tawakal..
la ni jarang nak intenet sebab no more internet & moonlighting lepak di opis..
kena cergas..dan kat rmh pon jarang tenet..
di atas adalah beberapa digital praktis..
di bawah adalah sesuatu komik pitch yg cuba dilakukan oleh..saya
semoga 2010 ini di redhai dan di berkati..
dan cuba rajin la update blog ni..
(ada orang peduli ke update ke idak blog ni?)

Ralat:
dalam artikel dalam KOsmo lepas (previous post) ada kesilapan, wartawan menulis kalu melukis dengan brush artwrk rosak terus buang...
salah...wartawan salah tafsir...saya ceritakan panjang lebar ketelitian melukis menggunakan berus berbanding dengan melukis komputer..wartawan mungkin kurang faham..
maksud saya..kalu lukis manual..kalu rosak..sukar diperbaiki..ianya rosak kena buang tepi..maksudnya tak buleh di guna pakai dan undo berbanding menggunakan computer yg buleh diperbaiki kesilapannya..
harap maklum.

6 comments:

sammy! said...

Hang in there buddy!!! I'm sure 2010 will bring prosperity to you!!! Selamat berjaya! :)

Ian La Fraz said...

aku peduli kalau kau tak apdet!
akau akan marah macam orang jahat

JiD said...

strict juga ofis tu...sy sentiasa update blog ni sbb blog ni memberi semngat kpd sy utk hasilkan karya2 sy... klau berminat nk tngok karya sy,bleh lawat ke http://www.myspace.com/mimpyngery


-JiD

Mohd. Fahmy b. Mohd Hashim said...

ganas seh azhar, silap ink skit terus buang paper tu. hehehehe, gila tk eco friendly ko ni. Hahahhaha... nasib baik kalau silap digital tk buang pc ngn tablet.. hihihi.

bop said...

aku suka yg pic last tuh..betul terasa betapa gagahnya pendekar melayu

Puan Ainon Mohd. said...

Kuatkan semangat juang!