Monday, February 07, 2011

Digital Daily Sketch01: Torpedo

i was bored doing other commercial jobs to earn a living..pay the bills loan etc..
i just cant wait to get my hand on my creator own comic..
so i look at my comic collection shelves (most of it not finish reading it). I pick Torpedo vol01.  love and inspired brush work by Jordi Bernet..
so i did a fast digital sketch..promised myself to do daily sketch routine..until today and some not scanned yet to put here in my blog

Malay entry:
belasah je...masih lemah dalam digital painting drawing...juga dalam melukis..
perlukan praktis untuk membiasakan diri dgn digital drawing dan painting ni..
walaupun buat stryboard dan concept art serta character design di produksi animasi sebelum ni..
lukisan saya masih lemah..masih belum cukup menarik perhataian ramai..

harap bila dah fultime keje sendiri ni..dapat la buat digital praktis..
"practice makes perfect"..
harap2 boleh la jadi sehebat para digital artist macam geng2 KLP & pre pro saladin animated series..

dipersilakan komen..
aghhh jiwa ni meronta bila nak sambung komik Liga Pendekar ni..tetapi komik..jiwa saya lebih pada melukis secara analog: pensil kertas ink dan berus.

5 comments:

@rtzam said...

Nice bro..!!Practice makes perfect..
p/s : menantikn sambungan Komik Liga Pendekar =) hehehe

rez said...

bagus bro..ko ada trade mrk line ko sendiri caiyok!!

azhar said...

artzam: TQ..tgh usahakan utk stat lukis LP#2

reza: makaceh bro

Katon Aqhari said...

Semart doh, aku suka yg ni...suka3....aaaaw mmg stylos...
Admire abiiiiiiis

Be A Great Warrior! said...

assalamualaikum..

Nama: Ahmad Firdaus Mohammed Ali

P'krjaan : Guru Agama - Imam Masjid - Penceramah Bebas

Tinggal : Ipoh Perak

Saudara, ana tertarik ngan lukisan enta (anda).. :) sebenarnya ana sedang berfikir2 untuk mencari partner untuk terbitkan buku komik berunsur agama.. dah lama fikir dan InsyaAllah pasaran nya akan baik dan rasanya akan meletup kerena cadanganya ia akan keluar berkonsep pendidikan memandangkan aqidah dan amalan Islami pada hari ini makin goyah..

enta ada cadangan? atau berminat untuk berbincang?

Tapi kalau masa dah x ckup ngan nak kene jdik surarumah lagi, x perlu lah.. :)

ok my email@ ym : oneil_muslim@yahoo.com

facebook? : x suke.. :)