Thursday, April 23, 2009

PeKOMIKON & Anugerah PeKOMIK 2009



almost two months most of my time occupied with PeKOMIK jobs
especially on the second Malaysia komik convention: PeKOMIKON
and first award on Malaysia comic scene: Anugerah PeKOMIK 2009..
got lucky nominated for 4 categories:
- Best Writer
-Best New Comic
- Best Comic
- Best Comic Artist..
not sure i'm qualified to be nominated....
not expecting anything..
just come this 25th April, 2009, PWTC to enjoy local comic scene.

bila lagi nak kumpulkan semua pekomik dan kartunis Malaysia nih.. memang sibuk abish..urus peKOMIK..kesian anak bini aku,,,tengok bapa buat keje.. kalu keje duit masuk takpa la jugak... demi komik malaysia...saya tak kisah.. janji ikhlas untuk cuba memajukan persada komik malaysia.. (ishhh kekadang menyesal gak sibuk2 diri ngan peKOMIK nih).. banyak lagi kerja leh buat...leh buat job luar..leh bawa anak bini jejalan.. extra duit barang dapur....beli hadiah untuk bini.. hmmmm..tergendala segala keje komik aku.. ada 2 komik nak masuk 3 komik terbengkalai.. demi komik malaysia...

camna pon saya pas ni rileks sikit..keje opis deadline dah setel..keje PeKOMIk beban besau dah lepas..
leh update blog ni...

wassalamu..
lagi update pasal :Anugerah PeKOMIK
dan
PeKOMIK

8 comments:

meo188 said...

wow....

Kalamtimur said...

tahniah buat liga pendekar

OLY said...

TAHNIAH PENDEKAR AZHAR!aku xdpt dtg anugrah aritu sbb tgh bsilat kat booth js.huhuuu..ko jgn pduli kontroversi tu azhar,tu rezki namenye.xde sape bole ptikaikan.aku support ko.ZASSSSSS!

azhar said...

terima kaseh mereka yg support saya..dan menghargai karya saya.

berat sekali memenangi award ni..memandangkan ianya membabitkan kredibiliti PeKOMIK

Anonymous said...

aku nak pertikai kan sikit la kemenangan azhar abdullah nih...macam tak pecaye plak... dalam list pencalonan tuh punye la ramai komik artist yang lagi cantik lukisan dia dari cik azhar nih...contohnye macam kromosom, sikit punye beze ke level skill tuh...tapi dia jugak yang menang...juri power2 tapi kalau macam nih la keputusan untuk komik yang terbaik kat malaysia nih...maknenye jauh lagi la kite kalau nak di comparekan dengan negara lain...bukan takde pekomik yang power2 tapi tak disenaraikan...macam aie, tembakau, Nik, Jering, Lantzen, Azai(otai), Aedes, even mualid punye komik pun lagi cantik... hape nih takkan buat pertandingan untuk syok sendiri kot... even cover popcorn tuh pun kalah ngan Liga pendekar hhuhuhuh ajaib betul

kekkuben said...

tahniah En Azhar!
walaupun aku dgr ada kontreversi.
mulut org apa bole buat.
apapun lu punya LP dah tersenarai dekat rak buku aku. tunggu your next story

amencodai said...

wahh...tahniah sekali lagi.troskan usehe..sy sokong dari belakang.

Ady Syam said...

Salam Tuan Rumah... Selamat Pagi :) Saya ada award special untuk anda sila amek kat blog saya