Tuesday, April 28, 2009

Inking progress

finally i can sit down and concentrate on my comic work...

page ni terkandas sejak 6 januari 2007..bila isteriku melahirkan puteri pertamaku di HKL.. pastu projek ni terbengkalai untuk menyiapkan komik LIga Pendekar yang memenangi Mdec Digital Comic Pitch 2006. background hutan tu di touch semalam ya..asalnya takde background sejak januari 2007.

kini akhirnya ianya berjaya diinking..dan di siapkan..jenuh nak siapkan double page spread nih.. tak pa...'the ball has start rolling'...feeel semangat nak buat komik dah bermula sejak selesai event PeKOMIKOn dan Anugerah PeKOMIK 25 April lalu...

ya... masih banyak kekurangan akan lukisan saya..saya akan cuba pertingkatkan.

10 comments:

amencodai said...

ya akhirnya sy menjadi orang first yg akan mengomen...tp..isk..xtau nak komen ape.power dah ni..isk..letak lagi..lagi dan lagi..cik azhar sangat rajin meng inking..

Voviana said...

make sure you finish this muhamad...Allah pasti bantu orang yang benar dan yang berusaha...just remember to be honest in what you do and to be humble (like you have always been)....with mama,papa,ibu's blessings....insya allah...you'll achieve your dreams regardless how awful some people might be to you....we love you our super abah....takpe la kita tak dapat jalan2 dulu...maybe later...orang tak perlu tahu jerih perih kita....bak kata siti nurhazlia...biarlah rahsia...eehhe.....we love you abah....

alex said...

hey man, chance by your blog as i was researching on mdec, i have to say your inking is lovely. really captures the mood of the piece. my only crit might be you gotta watch out for that part of the 3rd inset panel where the corner is touching the man's head. it looks a little jarring there. good luck and hope to see more of your works

meo188 said...

gila ah ding dong. inking yg sgt kemas

odows said...

nampak menjanjikan sesuatu dgn preview page semuka nih..inking makin kemas dan bertenaga..kipidap mr jaha!

Mohd. Fahmy b. Mohd Hashim said...

setuju ngn abe yem a.k.a odows. heheheh.. inking ko mmg fave aku. oldskool tu. dh rare dh skrg ni. bg hutan tu pun detail.. much better dari piece yg tertunggak tu. kalau la ko tk delay artwork ni, mesti kitaorg baca comic ni nanti tkd bg yg detail. :) kalau si xan dlm pergh tu tau ko punya style ni dh makin rare, mau ko berkongsi almari ngn adijin. hahahahhaha.. jadi collectible item. :P

keep it up azhar... u have the superhero spirit in you since the first time aku knal ko. Memetik rangkap lagu malique, "mulut orang, perosak reputasi, mereka pakar fabrikasi, modifikasi, didepan senyum, belakang keji, yg cemburu mungkin teman kita sendiri, siapa tahu.." chill sudah.. ko buat keje ko, tk kacau org apa ko nk risau. kita enjoys!

Don said...

Looking very sweet indeed bro!

::kloverfx:: said...

alright la nie, dah cukup otai :D

Hariszzz said...

the one n only!

fadz said...

salam Azhar, dialu-alukan guna ulasan itu. it is well deserved and we've been waiting for smtg like urs in a long time.