Thursday, August 13, 2009

More Previews


before i'm off to busy mode..
better i share with all of you..
some of my work...

another canal root treatmnt on September..

aduh sakitnya... try nak siapkan Komik baru nih..yang tinggal 10 page jer.. mungkin bulan posa buleh pulun kut.. InsyAllah... camna pon buat komik ni..pulangan/bayarannnya sikit..aku suka dan minat nak buat komik..feel dia..layannya lain... walaupon ada job coloring..job mobile komik lah..itu- inilah..tapi aku syok dan layan lukis komik atas kertas..layan berus..pensil..

kalulah boleh buat komik full-time..pastu di bayar RM100 atau RM150 per page untuk artwork hitam putih..atau ada ekslusif kontrak..bayaran profesional macam di Amerika dan Jepun..
kan best... sepenuh jiwa raga aku curahkan kedalam karya komik ku ini...

10 comments:

Mohd. Fahmy b. Mohd Hashim said...

LoP special utk raya ke? mcm story on Tanggang je yg ni aku tngk.. btol ke?

azhar said...

ada campur - campur..
tunggu bila ianya keluar..ahahha

story on tanggang..hmmm

LanDoP JuRuH said...

btul kata abg.kalu pelukis kita d bayar setimpal dgn asil kerja kita kan bgus..ni asyik kompeni je sapu untung..pastu tak jg baik2 hati pelukis.tu yang komik kita kureng tuu(maksud saya komik kita tak berapa boleh pergi jauh,sbb artis cabut)apa2 pun u.c saya suka giler2cerita pasal je pasal sejarah u.c,artis u.c saya tau..minat sangat2..tp tu lah..no kemn lah..apa2 pun saya follow abg heh.bila nak kuar liga pendekar yang ke 2?n abg tgk lah artwok n artikel saya pasl komik malaysia..dalam blog saya.page thun 2007 ea..apa pun chow.. sokonglah komik malaysia

SipuTSeduT87 said...

hehe..
baguih...
usaha tangga kejayaan...

B3@r D 3@73r said...

Ganbatte kudasai...

FAIZ said...

bila seni sudah berpaut di hati kita....pahit camne pun rintangan, jari yang pegang pensel mesti bergerak jugak.

azhar said...

Landop: TQ support UC dan LP...pasal paymnt..kita kena terus bekarya..sampai karya kita dapat profesional rate.

Siput,B3, FAIZ: saya tetap akan melukis dan bekarya..lebih2 lg dlm seni komik

tq guys

Anonymous said...

bagus la komik ni. Ada hantar kat publisher mana. Ada ker company publish komik melayu?

Anonymous said...

1 page RM100. Sebuah komik 20 pages x RM100 = RM2000. Satu bulan 2 komik x RM2000 = RM4000 = kaya!
Era 80an komik aku cuma RM250 jer. Agak-agak sekarang berapa bayaran yang relevam untuk sebuah komik?

azhar said...

Anonymous > sebahagian komik ni dah publish bertajuk Liga Pendekar.. dan Komik -M Raya terbitan PTS publication, boleh didapati di kedai buku seperti MPH dan mynews.com

kalau standard warna selalunya dalam 100-150 per page.

keterangan lanjut boleh hubungi saya di azharmaa@gmail.com