Sunday, May 17, 2009

May: Bulan Inking


kedua -dua komik yg saya involve... behind schedule..antara group yg baru 70% siap..
maka setiap malam tak cukup tido buat inking..

kali ni ink atas pencil adie Mus aka prem Chopra..


14 comments:

amencodai said...

wahh...style la effect garis2 kat blakang tu..smart..ni komik ape?...nak bacee

Poyo said...

Chaiyok abe azhar..
Chaiyok!!

fssf said...

Tuan, silakan, boleh sahaja letak di blog tuan. Terima kasih kerana mengunjungi blog kami.

ajie said...

pergh...lawa..

1 combination hebat antara presiden dgn x sifu aku prem chopra..hehe

meo188 said...

ttg ape nie?

farmifahmi said...

woo comic bru

Niezam said...

kekalkan identity brush stroke tetapi try to make it more professional...

azhar said...

thanks fr the support..

buat tok guru Niezam...:

camna nak buat stroke/ink profesional..apa ciri-cirinya?..sila beri tunjuk ajar.

Niezam said...

He he he segan lak... panjang citernye. kat blog ni tak cukup. kebanyakkan inker kat US guna brush sebenarnya untuk ink artwork. my opinion, cuba untuk maintain beberapa hue brush stroke. mungkin 3 atau 4. foreground, character, background. untuk practice boleh beli pen ink chinese brush... hujung dia cam brush. tak water proof, ada dijual dikedai biasa atau mamak. tak berapa faham? boleh cerita lain kali.

azhar said...

thanks for the tunjuk ajar..

pengalaman abe aka tok guru Niezam amat beharga bg saya yg masih baru dalam melukis komik nih..

camna pon saya tak sabar utk duduk sambil mengeteh dan dengar pengalaman dan tunjk ajar abe Niezam..

yup saya ada juga guna pen brush utk line halus dan detail

54 MISSILE ARTS said...

salam,saya minat btl stroke lukisan awak..hbt dan details...bleh ajar tak bro?..

azhar said...

54 : Salam..biasa lagi lukisan ni, ada lg yg lebih hebat melukis dari saya...ajar?..apa yg saya tau ajelah...cuba cek dekat link belah kanan, Gurus & Idol..saya belajar ngan study dan ikut style lukisan diorang la...

Anonymous said...

told you to get those different brushes...didn't i?....okay...next trip..the stationery section....

aim ahmad said...

Hallamak bro.. ko post la jgk pencilworknya. Tima kasih!