Tuesday, May 26, 2009

More Inking Work



feel my fingers numb..
inking all night long....

inking over AramSham rough pencil

tak tau apa la respon org kalu baca komik nih...

22 comments:

Niezam said...

good inking but still need improvement.

ajie said...

ni one shot komik ker bro?

farmifahmi said...

semalaman peh full repect

meo188 said...

byknye tombak... terasa ngilu.. ah ding dong

INDRA QIRANA said...

wow... tak sabar nak tunggu kuar buku komik ni, pasti menambah ilmiah pembaca ttg Kerajaan melayu Melaka dulu..teruskan menginking

Poyo said...

Abe azhar,
Hamba rasa nak bersilat je bila
tengok komik pahlawan melayu
tuan hamba ni..

Hiyahhh!! masuk! masuk! kalo berani
(^_^)

Anonymous said...

wahhh..best..nampak padat je...x saba nak tggu

Kalamtimur said...

brush stroke untuk garisan lurus pada tombak nampak rough, kalau guna pen dan ruler may look better.

azhar said...

Niezam> tq abe Niezam, i'll try to make my inking better

ajie> mungkin one shot comic

farmi, meo, indra, poyo, anonyms> thanks for the compliments...

kalam> betul chegu,,,saya memang sengaja dan nak praktis garisan lurus freehand..buat keje kejar deadline and in rush, tgh letih ngantuh memang memberi efek -ve pd artwk...akan perhalusan line halus dan inking

Mohd. Fahmy b. Mohd Hashim said...

aku suka ink raw mcm ni. tk best inking kemas2.. line kemas halus2 tk syok la. aku prefer mcm ni.. tkd org nk memperjuangkan style inking mcm ni dh! sungguh vintage. hidup seni vintage!!! aku dh mcm revolutionaire vintage art dh. hehehe

aNNdiNN said...

tak sabar gak nak read it!

azhar said...

Fahmy & aNNdiNN > thanks...kerna sudi menerima style vintage ini.

Anonymous said...

no improvement at all...... everything's suck!
just try to be honest.

azhar said...

thanks Mr Anonymous for the honest reply..

sorry my style, my artwork is not your cup of tea..

understand not everyone like my style..anyway thanks again for 'sudi jengok blog saya nih'

amencodai said...

wahh anonymous...sronok kamu mengutuk yea...kalau bagus sangat..tunjukkan ko punye work..kalo work ko sehebat jimlee aku akur la...kalo ko cakap je lebih baek xpayah..komen orang xbagus.. kalo ko bagus sangat...apsal letak name anonymous?.hah?..

yonsama said...

yo pressy, chill yo
jgn layan suara2 sumbang itew

'Z' the gedebe said...

Hello inche Azhar..ape khabar???huhu...

...just wanna say hi to mr.anonymous the bullshit...don't use anonymous laa..tarak kote kaaa???...if u got one,please fuck your own ass 1st b4 u say anything here dude...if u hv free time...go to my blog also laaa....i wanna increase traffic to my blog...and pls drop ur comments about my works,okayyy...cheers...

p/s:-i bet u are hard gay...

Anonymous said...

Akhirnya Dapat tengok Pendekar Melayu Pakai Body Amor Dengan Keris Sundang,


Abg Azhar


Apasal Tentera Melaka Tak Ada Senjata Bedil Macam Pemuras ???

Mohd. Fahmy b. Mohd Hashim said...

chill bro. tak semua yg kita buat org suka. kalau semua nk jadi polis, takde penjahat maka polis akan makan gaji buta. tak gitu? mr anonymous just playing his role as a badass here. ingore sudah. kalau komen membina boleh gak dipertimbangkan.. ni langsung tk boleh diambil kira sbgai input utk berkembang. :)

aim ahmad said...

Panas betul blog ko ni Azhar? Hahah! Aku suka!

rupajiwa said...

salam bro azhar,

aku suka jugak rough inking macam ni. tapi dari 3 page yg ko tunjuk ni aku rasa yang first skali mmg 'agak' kasar. no 2 dan 3 sangat acceptable utk aku :). anyway ni bulan may nyer entry, so aku ingat kalau praktis lagi dan lagi mgkn tahun 2010 ko lagi menyerlah.

Aku minat komik tapi takla sampai collect semua. kalau brushwork mmg aku tabik kat sape yang terer sebab mmg susah pun.

Ok azhar, all the best!

azhar said...

thanks guys for the support..

i will try my best to be a good comic story teller...