Sunday, September 13, 2009

Inking over Peter Nguyens's Zatana & Justice League

Pencils by Peter Nguyen
Ink by Azhar

more inking portfolio..
this one i did in 11"x 17" paper
medium: kolinski sable brush, zebra pen brush, G-pen. Holbein Indian Ink

12 comments:

amencodai said...

wahhhh....cantek la cik azhar

azhar said...

uih..ok jer ni..

kat luar sana ramai lagi inker yg lg hebat..

Anonymous said...

G pen jename ape?

azhar said...

G-pen jenis school G..buleh di dapati di kinokuniya dalam rak kaca..

Anonymous said...

lukis gune brush pen pun kemas,g-pen pun kemas,huuuuuhh memang hebat!!!

Mohd. Fahmy b. Mohd Hashim said...

any news dari peter nguyen? dpt tk jadi inker dia? ink work int. skrg. :)

Vovi said...

all the best to you..maybe rezeki this time belum lagi but,insya allah...in time:))

B3@r D 3@73r said...

cantinyer..kalo la aku ble melukis camtu..ape yg aku ble buat,juz tiru :( ..
ade tips bro? :)

mad said...

salam. tak sangka ada jugak org melayu yg jadi inker utk interntl comic. syabas saudara azhar. saya jugak meminati bidang lukisan komik tapi sekarang saya lebih cenderung kepada lukisan 3D dan grafik komputer. saya ingin belajar teknik lukisan yg lebih profesional dari saudara nanti kiranya saudara sudi. sudilah lawati blog saya > http://www.mad3drendering.blogspot.com/

dakwat-merah said...

abag azhar the best!!!! bila da jd inker ni arap2 razeki murah lah!!
pastu liga pendekar mcm mana??
still buat ke ??

azhar said...

Fahmy:..Peter Nguyen dah contact aku..masih belum kemas inking aku untuk jadi inker dia...dia masih nak bold line pada pencilingnya..

B3:..tips..sentiasa melukis..study anatomy..itu je la yg aku kena push utk diri aku sendiri..

mad: saya sendiri belum profesional lagi..saya masih belum jadi inker di US..hanya inking try out je..

dakwat merah:thanks for the support..saya masih terus bekarya utk komik tempatan, termasuk Liga pendekar..utk komik US sajer try sesuka suka cuba nasib.

dakwat-merah said...

thank bang g blog saya,hmm..arap2 bebanyak lah berkarya je..
saya support je komik kita.
saya follow abg zaman u.c lgi budak asrama..
apa2 pun good luck