Friday, July 21, 2006

Al-Fatihah..Jeri kembali ke Rahmatullah

Jeri @ Ahmad Azhari bin Mohd Nor, 51 tahun telah meninggal Dunia akibat Kanser. berita ni diterima dari rakan2 Jeri sendiri..(satu Batch masa di ItM)..setelah menerima berita dari rakan2 seperjuangan beliau yakni Nik Rashid, Foad Hassan dan Akif Emir..saya cek website utk pengesahan. sumber ini di ambil dari: http://www.sinaganaga.blogspot.com/

Pagi ini. Terima SMS. Dari Awie ParkingProject. Jeri meninggal dunia. Di Hospital Universiti. Pada jam 4 pagi tadi. Kanser.Hailing from Perak, Ahmad Azhari bin Mohd Nor or "Jeri", 51, is what is known as a Pop Artist. Currently based in Kuala Lumpur, this full-time artist uses bold flat colours, popular images and figures from publications, printage and assemblage techniques in his works. He has had numerous solo and joint exhibitions locally, and has received an Honourable Mention in the Phillip Morris Art Award in 1995.Takziah buat keluarga allahyarham Jeri.
Berikut adalah gambar bersama Allahyarham ketika di Galeri Petronas, menyaksikan launching & Talk oleh Dato' Mohd Nor Khalid @ Lat di awal tahun ini. Kalau di US, PopArt akan sinonim utk Andy Warhol, Di Malaysia Jeri adalah PoP Art artis Malaysia. Di fahamkan kesemua Painting yg berada dalam pameran di Balai Seni Lukis Negara kini dibeli oleh pihak Balai. (selain di beli oleh syarikat mahupun org persendirian)
dari kiri: Foad, Jeri (bertopi berbaju biru), Kromosom
Dari kiri: Isteri Jeri, Jeri, Azhar, Lat, Pengarah balai seni Ptronas, Seow Tin (Director PGL), Foad

No comments: