Saturday, July 08, 2006

Artwork Dolu-dolu

mengorek khazanah dlm komputer ku..maka terjumpalah karya-karya lama yg tak seberapa ini...(an ancient artwork of mine)


1. yang ini karya ni di lukis tak silap aku semasa di itm,,,i think it was somewhere around 1997-1999...i think it was a comic proposal..for which publisher i do not remember..

2. this one was a pencil sketch in 2005....an interior artwork for children novel

when you look back at your old artwork...you will say "darn! it's sucks! i never knew i was a bad comic artist then.."

6 comments:

amykamen555 said...

smart ink ko yg memanah tu.. aku suka..!

azhar said...

inking tahun duluuuuuuuuu...nyerrr..zaman tok kodak..until today..i dunno which ink style i should use..

amykamen555 said...

stick to this one la.. nama oldskool seh, sbb taste aku mmg oldskool pun.. hehehhe.. style dark mood ala2 ahmad kamil.... tu yg best tu!

Perkasa Alam - Satu Kesinambungan said...

hahaha amykarmen dah suggest dah tu, mmg olskool cam kita terujalah inking stail cam tu, kalau newskool tentu suka simple gaya animasi - quick strokes, cam animation pitch yag azhar dok buat di atas tu...

azhar said...

waa...kalu camtu saya ni golongan oldskool la nih...hehehe..ingat muda lagi...boleh joint newskoll..hehehehe,,,nak buat camna

kena terima hakikat diri dah semakin tua

Perkasa Alam - Satu Kesinambungan said...

hahaha belum lagi oldskool, kasi makeup nampak muda lah hehehe..tapi pitching yang di atas mmg cool